neděle 10. března 2013

Food Inspiration XXVII.

 
2 menší plátky chleba s arašídovým a kešu máslem, banán + bílý jogurt, ovoce, domácí musli
Takové snídaně mám nejradši, spousta skvělých chutí :)




Domácí "nutella"
Opět jsem experimentovala a dala se na mixování. Tentokrát jsem mixovala lískové oříšky, přidala jsem trochu oleje, med a asi 2 lžíce kakaa. Vzniknout měla jakási oříškovo - čokoládová pomazánka, neboli nutella. Chutná skvěle, což o to, ale jak jsem dnes ráno zjistila, rozmazat na chleba to nejde :D Holt krémová konzistence tomu chybí, ale ani tak se to doma neztratí :)


Zeleninový salát s uzeným tvarohem, rajčaty a mandlemi
V posledních dnech můj zeleninový favorit - recept najdete tady.



Mrkev a avokádový dip
Koupila jsem krásně zralá avokáda a ještě se slevou 50%! Tak jsem toho hned využila a jedno jsem si večer rozmačkala, přidala sůl, pepř a přikusovala k tomu tuhle roztomilou karotku :)



Ovesná kaše se lněným semínkem, hrozny, banán, goji, oříšky
Líbí se mi, když jsou snídaně hezky barevné :)


Chléb z arašídového másla
Tak tenhle mi fakt chutná - ještě aby ne, když je z arašídového másla! Má skvělou chlebovou konzistenci a přitom v něm není ani ždibet mouky nebo droždí :) Recept opět od Beautygloss :)



Ovesno-krupicová kaše s kakaem, banánem a arašídovým máslem
Banán je schovaný uvnitř, dala jsem ho vařit spolu s kaší. Nakonec jsem si tam přidala ještě hroznové víno, které ale na fotce není :)


Jasmínová rýže se zeleninou a kuřecím masem
Zamilovala jsem si jasmínovou rýži! Ne, že bych ji jedla poprvé, ale už jsem ji fakt dlouho neměla a zapomněla jsem, jak je skvělá :)



Bramborové noky se špenátem a vajíčkem
Bramborové noky taky patří k mým oblíbeným jídlům a už jsem je neměla, ani nepamatuji. V pátek mi na ně ale Kamča udělala chuť, tak jsem si je musela hned o víkendu udělat! :)



Rýžová kaše, jablko, vlašské oříšky, datlový sirup
Po hoodně dlouhé době snídaně bez banánu. A fakt jsem si pochutnala, na to, že jablko zrovna není mým favoritem č. 1 do kaší :)


Pečivo s arašídovým máslem, (domácí) nutellou, kaše bobule v rejži, banán
A na závěr snídaně dnešní - opět spousta barev a chutí. Pamatujete si, že jsem nahoře psala, že ta domácí nutella nejde namazat - no nešla, takže přiznávám, že jsem ji trošku zkombinovala s kupovanou :D Tu mám mimochodem taky doma po extra dlouhé době, ale jenom tu malou 42g krabičku :) Ale tak je to snídaně, třeba si krapet dopřát :)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

44 komentářů :

  1. Ahoj potřebuji poradit všude se píše něco jiného nevím jestli mám první posilovat a pak jít běhat nebo naopak? slyšela jsem že když první posiluješ tak potom tím běháním spaluješ tuky a ne cukry a mumichodem máš užsné jídla seš velkou inspirací :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideálně se trošku se zahřej - okolo 10 minut, pak dej posilování a na závěr to kardio - běh. Takhle to sama praktikuji a i trenéři ve fitku do poručují ;)

      Vymazat
  2. Ahoj, skvělá inspirace:). Jaký kupuješ jogurt?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak různě - věštinou buď Hollandii nebo Vesnický jogurt značky Pilos z Lidlu. Občas ještě z Kauflandu značku Klasik. Vše okolo 3% tuku. Ale na nějaké svačiny si kupuji i smetanový tučnější ;)

      Vymazat
  3. skvělý článek :) .. jinak jak poznám že avokádo je zralé? :D .. já jsem ho dělala nedávno, ale bylo úplně hnusné a šíleně tvrdé :D .. i když mi doma leželo ještě týden od doby kdy jsem ho koupila :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě mělo by být na dotek takové měkké a na povrchu už bývá takové flekaté (černé tečky) - alespoň tak myslím, že by to mělo být :)

      Vymazat
    2. Jestli můžu doporučit, podle mne je nejlepší avokádo Albert Excellent z Alberta, takové to jakoby načernalé, prodává se samostatně i v packu po dvou. Je máslově jemné, chuťově je nesrovnatelné s avokády s tou zelenou slupkou. Ale je třeba taky "ohmatat" aby bylo na dotek tak akorát. Tvrdé také nevadí, za pár dní změkne, ale často v Albertu natrefím na příliš měkké plody, a ty jsou často již na vyhození. Jitka

      Vymazat
  4. ahoj, za týden jedu se školou do Anglie a potřebovala bych nějaký typ na jídlo s sebou :D snídaně, obědy a večeře budeme dostávat od rodin, ale spíš co na cestu tam (jedná se o svačinu, snídani, svačinu, oběd) a určitě povezu ještě nějaký zásoby na svačiny abych všechno nekupovala tam :D a vůbec nevim co.. jogurty, tvarohy můžu rovnou zavrhnout, pak mě napadly jen bebe sušenky atd, ale to nechci chroupat furt. Prosím nějaký nápad? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak můžeš si udělat i nějaké domácí musli sušenky, vzít si nějaké oříšky, sušené ovoce. Mléčné výrobky si třeba koupit až pak na místě ;) Pak se edají vzít třeba ještě balené celozrnné chleby, knackebroty. A klidně i nějaký ten tuňák v konzervě třeba ;) Ještě mě napadají i proteinové tyčinky a ovoce jako jablka se taky nezkazí.

      Vymazat
    2. Ahojky, ještě mě napadlo, pokud chceš nějakou tu bílkovinu na cestu, tak bych doporučila nějaké třeba kefírové mléko nebo podmáslí v krabičce, které jde rovnou pít. Samozřejmě ho nemůžeš nechávat delší dobu v kabelce, ale pár hodinek tam určitě vydrží, ještě není takové horko, aby se to kazilo :). Sama to tak praktikuju, protože často jezdím delší cesty škola (respektive intr) - domov...a za dvě, tři hodinky se to určitě nezkazí :)...alespoň na svačinu na cestu tam by to nemusela být špatná varianta :). Jinak souhlasím s fitness-girl a jejími nápady :)

      Vymazat
    3. Jojo, kefírová mléka jsou taky super praktické svačiny, taky to praktikuji "na cestách" :)

      Vymazat
  5. Opět krásné a vše vypadá tak chutně! Chtěla bych se zeptat na tu rýžovou kaši - z čeho ji vaříš? Z vloček nebo rovnou z celé rýže? Já mám doma nějakou rýžovou lámanku/krupici a je to úplně neštěstí, vůbec to není dobré a nevím, co s tím. Asi z toho něco upeču, protože jíst se to nedá :D
    A ještě by mě zajímaly tvoje večeře - všimla jsem si, že už moc nepřidáváš sacharidy/přílohy?

    A domácí nutella vypadá dobře! Já bych se bála, že bych mamce pošramotila mixér těmi oříšky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rýžovou kaši dělává přímo z rýžových vloček (kupované v kauflandu). Občas dělávám i z obyč kulatozrnné rýže, ale to je na delší přípravu no :)

      Na večeře opravdu teď sacharidy/přílohy nedávám - už jsem to myslím i zmiňovala v několika článcích. Přílohy dávám na snídaně a obědy. Večer je nezařazuji, ale dám si třeba víc tuků (např. ořechové chleby) a hodně zeleniny s nějakou tou bílkovinou :)

      Vymazat
  6. mnam ty tvy kasicky vypadji pokazde tak vyborne!:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  7. mňam, zase samý dobroty:)
    já jsem měla dneska po sto letech slanou snídani - svůj první domácí chleba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty jsi šikovná, domácí chleba už jsem dlouho nedělala (respektive domácí pekárna ho dlouho nedělala :D). Tak doufám, že se pak podělíš o fotku :) Jinak chu´t na sladnou snídani mě přepadne tak jednou za pár měsíců, možná brzy taky příjde ten čas no :D

      Vymazat
  8. mrkev s avokádovým dipem bych si dala. Já si před pár dny nakrájela mrkvičku na tyčinky a dala si k tomu do misečky arašídové máslo a bylo to super..:D

    OdpovědětVymazat
  9. Mňamiii! ♥
    Ten chléb z arašídového másla už budu muset také vyzkoušet. :))

    OdpovědětVymazat
  10. co okomentovat dřív?:D všechno je super!

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělé! Taky mám ráda takové snídaně <3 :)

    OdpovědětVymazat
  12. To je normální foorporn! :-/
    Jak chutná ta kaše "bobule v rejži"? Přemýšlím o ní...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně chutná, ale spíš třeba jen tak na svačinu nebo jako doplněk ke snídani. Samotná by mě asi nezasytila. Psala jsem o ní i tady:

      http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2013/01/mixit-zas-znovu-tentokrate-kasicky.html

      Vymazat
    2. Hlavně slečně napiš že pokud v každém receptu vždy vynechat to , co má kalorie, dopadne jak dopadla když jí jen proto že jí nutí okolí a nejlíp vše light atd.

      Vymazat
  13. Samé dobroty!!:)
    Na domácí nutellu se chystám, jen co seženu hodně oříšků za malou cenu a máma odjede do Budapěeště..:D Protože se vždycky může zbláznit,když si dělám másla z oříšků,že prý rozbiju náš mixér:D

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam, mňam ... ta domácí nutella mě zaujala, jen škoda, že se špatně maže :/ :D A opět tvé snídaně nezklamali! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, už dlouho chodím na Tvůj blog a sbírám odvahu sem napsat. Když už jsem se k tomu konečně dokopala, jako první určitě napíšu, že máš úžasnej blog a když jsem se dívala na Tvé fotky, jsi úžasná i Ty! Obdivuju, cos dokázala. :) Máš tady báječný nápady a tipy na jídla, je to skvělá inspirace, a Tvé fotky před a potom velká motivace. Já osobně jsem se při mých 168cm dostala ze 72kg na 58kg, ale pořád mě trápí "pneumatika" na břiše. Už od minulého roku zkouším, co mě napadne, běhám, skáču přes švihadlo, zkoušela jsem i cviky na břicho, teď nedávno jsem dokonce začala i s kalanetikou - ale výsledky žádné, břicho se nehne snad ani o mm. :( Stravu se zkouším pořád upravovat, ale v té bohužel nemám tak pevnou vůli jako ve cvičení, častěji si dám něco sladkýho. Nicméně, když jsem zkoušela, jestli několik týdnů bez sladkého pomůže, taky nenastala žádná změna. Nechci otravovat nebo Tě zatěžovat svými dotazy, ale kdybys měla chvilku času, nevíš, čím by to mohlo být, popř. co bych měla zkusit nového? Předem moc díky :) (A díky i za tvůj super blog, kam můžu vždycky zajít a dodat si sílu vydržet, i když už se mi zdá, že celé to cvičení a snaha je k ničemu) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pneumatika sama nezmizí, celé tajemství je ve stravě a pokud tady nemáš pevnou vůli, tak se smiř s malým bříškem.
      Fitnesslady

      Vymazat
    2. Já děkuji za tolik chvály :)

      Jinak ono to je opravdu hlavně o stravě. Pokud už nemáš nějakou větší nadváhu a jde ti opravdu jen o nějaké "doladění", tak to jde hodně těžko a hodně dělá ta strava. Zkusila bych více hlídat sacharidy a jednoduché cukry, jestli jich třeba nemáš hodně :) Ze cvičení mi příjde nejlepší HIIT, intervalové tréninky a pak posilování s vyššími vahami, to taky hezky tvaruje postavu :)

      Vymazat
  16. Domácí nutella mě fakt zaujala :) A avokádovým dipem jsi mi připomněla, že bych konečně měla zužitkovat to avokádo, co jsem pořídila ve slevě a furt mi doma leží :D

    OdpovědětVymazat
  17. Zrovna baštím proteinový flufík a prohlížím fotky jídel, to je blaho! :DD Jinak musím říct, že hezčí mrkve jsem ještě neviděla! Jsou jak z pohádky :DD Já si vždycky nějaký koupím a jsou takový hnusný s divným tvarem, a ty je máš takový hezoučký, závist :D S tím avokádovým dipem musí být výborný! A ta čokoládová kaše s tím arašídovým máslem uprostřed, to je něco na mě :D Aspoň vidím, že nejsem sama, komu na jednu porci jídla přijde půlka skleničky arašídovýho másla :DDD Jinak jsem ráda, že se chlebík povedl a chutnal! Ta tvoje fotka vypadá daleko líp, než ta moje :D Vy všichni to jídlo umíte tak hezky fotit, to není fér! :D Jinak jestli ti ještě chlebík zbyl, zkus je udělat v toustovači jako toust třeba pomazaný arašídovým máslem a s plátky banánu, hmm :D

    OdpovědětVymazat
  18. Strašně se mi líbí, jak je to různotvárný! :))
    Mám chutě..

    OdpovědětVymazat
  19. Dneska jsem měla ke snídani jenom jabko, představ si to peklo!

    OdpovědětVymazat
  20. Já bych se strašně moc přimlouvala aby nám se naše super fitness girl davala častejí jidelnicky normalni X hřešící, pridá se ke mne nekdo? Vyslysí nám Monča? prosííííííím.Jinak super inspiračka, jako obvykle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná časem nějaký přidám, zase to tu nechci zahlcovat jenom jídelníčky ;)

      Vymazat
    2. To chapu...tak se budu nekdy tesit....

      Vymazat
  21. Ahoj Mončo, odkud máš to peanut butter z poslední fotky? Vypadá jako jedno, které jsem si oblíbila v US a nemůžu ho u nás sehnat :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)