úterý 29. května 2012

Něco více o Insanity

Jelikož měl předchozí článek o Insanity celkem úspěch a dost z vás se do něj pustilo, rozhodla jsem se o něm napsat něco více. Aktuálně jsem zahájila druhý týden z devíti a mé nadšení neustává, spíše naopak. Stále mě toto cvičení dokáže nakopnout i ve chvílích, kdy jsem bez nálady nebo i unavená. Přináším tedy na přání mé výsledky prvního fit testu, něco o before/after či doporučeném stravování.


Můj fittest
Začnu tedy fittestem. ten se skládá z 8 cviků. Dělá se úplně první den a potom ještě celkem 4x zhruba po 14 dnech. Každý cvik provádíte po dobu 1 minuty, během které si počítáte, kolik zvládnete opakování. A musím uznat, že už i ten fittest je celkem makačka, u které se zapotíte :) Zájemci si mohou stáhnou pro zapsání výsledku tuto přehlednou tabulku. Mě už visí na nástěnce spolu s celým dvouměsíčním rozpisem workoutů :)


A ted už ty mé slibované výsledky:

1. Switch Kicks: 66
2. Power Jacks: 49
3. Power Knees: 91
4. Power Jumps: 43
5. Globe Jumps: 9
6. Suicide Jumps: 20
7. Push-Up Jacks: 23
8. Elbow Plank Oblique: 49

Stravování během Insanity:
K celému programu je přiložen i tzv. Nutrition Guide, ve kterém najdete návod, jak se stravovat. Krátce se zde zmíním alespoň o doporučovaném kalorickém příjmu, protože to je to, co většinu zajímá a co také bohužel dost hubnoucích při tak intenzivním cvičení zanedbává. Nejprve si musíte spočítat svůj bazální metabolismus. Postup je tam popsán přesně, ale podle mě je jednodušší si to vypočítat kdekoliv na internetu (např. ZDE). Přesná rovnice je pak tato:

BMR(ženy) = 655,0955 + (9,5634 × váha v kg) + (1,8496 × výška v cm) - (4,6756 × věk v letech)

Dám příklad na sobě - můj BMR je podle výpočtu 1386Kcal. Podle Insanity pak musíme tuto hodnotu vynásobit ještě koeficientem pohybové aktivity, což je při cvičení Insanity 1,55 nebo 1,7. Jelikož cvičím hodně, zvolila jsem 1,7, čímž jsem dostala hodnotu 2356Kcal = tzn. tolik kalorií zhruba za den spálím. Pro hubnutí 0,5Kg týdně (což je ideál), je pak třeba odečíst 500Kcal. Vychází mi tedy 1856Kcal, což by měl být můj ideální příjem pro hubnutí při Insanity. Je to celkem dost, většina hubnoucích to považuje za opravdu hodně jídla. Pro mě je to akorát a celkem mi to tak vychází. Nepočítám kalorie, ale mám už určitý přehled a dokážu to odhadnout "od oka". 



Before - After
Insanity se chlubí úžasnými výsledky u lidí všechn věkových kategorií po celém světě. Velké množství before-after i s videi naleznete přímo na stránkách beachbody, a to TADY. Nebo stačí zadat do Googlu či Youtube Insanity Results, či Insanity before after a zahalí vás další kupa fotek a motivace.

Mě osobně zaujala hlavně tahle holčina, protože bych během Insanity taky chtěla hlavně trochu vyrýsovat bříško, což se zrovna jí skvěle povedlo.





Insanity beru jako pro mě takovou cílovou rovinku. Chtěla bych se alespoň částečně dostat k jakési mé představě toho, jak bych chtěla vypadat. Insanity je jeden z nejnáročnějších programů a pokud se mi to nepovede s ním, tak už asi s ničím. To bych se pak musela pustit do nějakých speciálních diet a to vážně nemám v plánu. Chci všeho dosáhnout hezky zdravě. Navíc, všelijaké diety mají stejně jen krátkodobé účinky. Možná jen o sacharidových vlnách by se dalo uvažovat, ale do těch se mi taky moc nechce. Vždyť už teď jsem se sebou spokojená, jen to dolaďuji. A i nadále to chci dolaďovat spíše cvičením :)

65 komentářů :

  1. Ahoj, skvelý článok ! Insanity som doteraz nepoznala a minulý týždeň, ako si s nami zdieľala svoje nadšenie som sa rozhodla že od pondelka sa do neho pustím, avšak cez víkend som si zlomila nohu, takže pohybu môžem dať na dva mesiace minimálne zbohom, neviem si to ani len predstaviť, už teraz mi z tej predstavy...
    Držím Ti ale strašne palce, deš na to tou najlepšou cestou, tiež mám rada veľa pohybu a vyváženú stravu i keď podľa výpočtu čo som si teraz spravila, som mohla počas intenzívnych tréningov kľudne pridať.
    Veľmi sa mi páči ako sa do toho púšťaš s nadšením ale hlavne s rozumom, ostatné hudnoucí by si mali vziať príklad a hýbať sa pre radosť, pre skvelý pocit, čo všetko naše telo dokáže a ako sa vieme prekonať, nie len pre čísla na váhe.
    Ach, o pár mesiacov chcem ísť do toho tiež, hoci budem musieť začínať pomaly a od začiatkov, už totiž vidím ako mi kondička polezie dole :-( Drž sa a makaj ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář! :) Ta zlomená noha musí být opravdu nepříjemná, sama bych se z toho asi zbláznila při představě, že bych nemohla 2 měsíce cvičit. Tak ti přeji rychlé uzdravení, ať se do toho pak můžeš pustit! :)

      Vymazat
  2. nějaké video z insanity si asi na vyzkoušení stáhnu, ale celý program asi cvičit nebudu, mám radši, když můžu cvičit podle toho, na co mám zrovna náladu - běh, kickbox nebo 30day shred... ale výsledky jsou to opravdu úžasné a motivující!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, jen by mě zajímalo, jak moc je Insanity těžké - dá se to porovnat například s nějakým cvičením od Jillian? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Insanity je hodně těžké. Ne nadarmo se říká, že je to nejnáročnější cvičební program na trhu :D Rozhodně o dost těžší než Jillian a pokud znáš bodyrock, tak taky ještě o level výš :) Jednoduše řečeno, při tomto cvičení z tebe bude pot lít proudem, budeš popadat dech, ale ten pocit po tom a výsledky jsou úžasné :D

      Vymazat
    2. osobně myslím, že i starý bodyrock, ještě se Zuzkou, dokázal být pořádná makačka. Insanity mi nepřijde (cvičila sem ho, takže to nejsou neobjektivní řeči) tak těžký, řekla bych, že je to hodně dáno i časem cvičení - bodyrock je na 10-15 minutek a už člověk nemůže, ale insanity trvá min 30 minutek, což už je znát. Však si zkuste bodyrock 2x za sebou :D

      Vymazat
    3. No ono jak který workout taky. U některých jsem vždy byla zpocená víc, u některých míň :) A insanity má taky akorát 10 minut ostřejší warm-up, pak je stretching a pak taky okolo 15 minut samotného cvičení. Zase to není 30 minut v kuse (tedy alespoň ne to, co jsem zatím odcvičila). Alem áš pravdu, že občas i u bodyrocku jsem si mákla stejně hodně jako u Insanity. Ale rozhodně ne 5x týdně :D

      Vymazat
  4. Ahojček. Insanity tiež som teraz prvý krát videla a dostalo ma to teda !!! Je to možno niečo podobné ako tae-bo. Na to som donedávna chodila dlhé roky, mne to najviac vyhovovalo. Skôr ako napr. Zumba, tá ma nedostala vôbec. takýto typ cvičenia mne vyhovuje. A to je dobré, že môžem aj doma cvičiť, lebo v poslednom čase som hrooozne lenivá zdvihnuť zadok a dopraviť sa do telocvične alebo fitka... :(. Ja by som si aj DVD zadovážila... Super, tak ako so Zuzkou tak aj s týmto insanity si ma hrozne navnadila !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Insanity cvičím docela dlouho a je to mnohem náročnější než tolik zmiňovaná Jillian. Když cvičím opravdu pravidelně, tak jsou vidět velmi dobré výsledky.

    OdpovědětVymazat
  6. Moni, ty mě zničíš, tak já kašlu na Jillian a dnes jdu do tohoto! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, tak to je paráda! Pak napiš své dojmy :D :)

      Vymazat
    2. Nooo, tak pokorně hlásím, že se vracím k jillian :D
      Přiznám se, že to je na mě příliš namáhavé a pořád se modlím "ať už to skončí jinak dočista umřu", takže to asi není nic pro mě. Ty jsi trénovanější než já, takže ti to asi sedne lépe. Každopádně - pokud si na té Jillian zlepším fyzičku (cvičím s ní teď ty tři měsíce) tak se vrhnu do tohoto a TŘEBA už to bude lepší :D

      Vymazat
  7. Ja mam za sebou 3 dny a rano nemuzu vstat z postele :D ale je to docela divny protoze se vzdcky dobre protahnu coz jsem pred tim moc nedelala :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, je to těžší i než P90x? Cvičila jsem to měsíc a 1 týden, protože je to spíše posilování, tak jsem výsledky moc neviděla a tak mě to spíše demotivovalo. Předtím jsem cvičila 30 days shred a to jsem viděla výsledky větší. Teď jsem cvičení a tak celkově zdravý životní styl docela zanedbávala, kvůli učení, ale chci se do toho zase dostat :) Můj sen je mít něco jako fitness postavu, ale potřebovala bych 10 kg zhubnout, ale jen tuků. Plánuju si teď cvičit Jillian, abych si nahodila zpět kondičku, + nějaký další cvičení, kolo apod. a potom to vychvalované Insanity, myslíš, že je to dobrá volba? :) Taky si plánuju koupit nové doplňky, nějakej protein, karnitin a přemýšlím o spalovači. Jinak tvj blog se mi moc líbí :), pravidelně ho čtu. A samozřejmě tvůj životní styl také :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Necvičila jsem úplně celý program P90X, jen obča nějaké video, ale řekla bych, že Insanity je těžší. Už jenom pro to, že to cvičení je náročné každý den, snad kromě jednoho dne v týdnu.

      Určitě je dobrá volba to, co si psala. Hezky postupně hubnout s Jillian a pak to doladit s Insanity :)

      Vymazat
    2. ahoj, já jsem cvičila oboje a myslím si že P90X je taková příprava na Insanity :) A ani P90X ani Insanity se nedá srovnávat s Jillian

      Vymazat
  9. Taky bych to ráda zkusila, ale asi na to nemám kondičku. Ještě chci dát dolů tak 5 kilo a pak to vyzkouším a uvidíme:))

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, tak ja mám za sebou asi týždeň Insanity a výsledky super:) Mám oveľa pevnejšie nohy, také som asi nikdy nemala, však som mala na nohy každý deň aj poriadnu svalovicu, hlavne na lýtka:) Mám užší pás, ale tuk spredu na bruchu mám stále, ten ide u mňa dole posledný, tak si budem musieť ešte počkať:) Vážim stále rovnako, ale cítim sa chudšie:) Inak ma to baví cvičiť stále viac a viac a teším sa na svoje aj tvoje výsledky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, mám radost i za tebe. Není nad to vidět porkoky :) Mě se taky váha nehýbe, ale cítím se lépe. Dokonce už to zvládám i lépe udýchat :) Ze začátku mě taky bolely hlavně lýtka, ale už je to v pohodě :)

      Vymazat
  11. Insanity je návykové a děkuji za ten vzorečk..půjdu si to vypočítat..sice mě nebaví si počítat a vážit kolik toho jím..ale už jsem se naučila na jídle hodně přidat a hubnu zhruba 0,7 kg za týden, co jsem tak pozorovala, takže by to mělo být fajn :)
    Jinak něco k sacharidovým vlnám... ty mají taky jen krátkodobý učinek,pokud je nedodržuješ s přestávkama celý život. Trenérka ve fitu si je dává před závodama a vypadá perfektně ale během roku kdy jí normálně zdravě, vypadá jako uplně obyčejná,štíhlá, zpevněná holka ale žádné extra svaly jí nelezou , to až na ty závody :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si to taky myslela :) Ale právě jsem četla, že díky tomu, že se postupně přidávají sacharidy, tak nedochází k jojo efektu. No aspoň vím, že to až takový zázrak nebude :)

      Vymazat
    2. Add sacharidové vlny- k tomu, aby se dosažený stav udržel je třeba dlouhodobě udržovat velmi nízký příjem sacharidů (cca 2-2,5g/1kg váhy). A to je nejenže neudržitelné, ale hlavně nezdravé. Váha fitnessek se liší mezi mimosoutěžní a soutěžní formou bývá 5-10kg. Proč by po soutěži cíleně nabíraly, když vědí, že to budou pracně 3 měsíce hubnout? No protože jsou slabé, vzteklné, potřebují trénovat a nabírat objem a to se s minimem sacharidů nedá

      Vymazat
  12. Opět jsem se dozvěděla něco nového! Jsi fakt parádní :) Já jsem teď opět měla záchvat nicnedělání, ale už se to lepší, trénuji vůli :DD
    Vyhrajte parfém od Lanvin! 1st Giveway

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj!
    Milujem tvoj blog:)čítam ťa už dlhšie a teraz som si aj ja založila ;) Tak ked budeš mať čas sa mrkni ;).. Pekný dník :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj :)
    to je opravdu paráda, ale myslím, že bych to nedala, teď cvičím Jillien a tak mi to dává zabrat. Naprosto mě zaujalo jak se ti změnila postava, prostě nádhera, byla bych ráda, kdybych něčeho podobného dosáhla. Včera jsem na Omlazení narazila na fotky o postavě Niny Dobrev, vždy jsem si myslela, že byla tak extra vyhublá normálně, ale pak jsem viděla, že to byla normální holka a teď na těch novějších je absolutně hubená. Někde jsem četla, že dělá jógu.Proto bych byla ráda, keby si mi poradila: 1.Můžou přes jógu zesílit stehna?
    2. Jak dlouho musím každý den cvičit jógu aby to mělo účiněk? (myslím to tak, že každý den nedám 40 minut, to mě neba, proto mi vyhovuje Jillien s 25 minutkama)
    3. Nějaké rady pro začátečníky
    4. Nevíš o nějaké vhodné a dostupné na netu? Ono jich je spousta, a proto mě to mate. Klidně hoď odkaz z youtube.

    Vím, že jsem otravná, ale v mém okolí se nikde ani jóga ani pilates necvičí, navíc si jědiná osoba, na které fakt vidím změnu a nemáš arogantní postoj (narozdíl od blogerek z kosmetických webů).
    Moc děkuji za rady:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, s tím já ti bohužel moc neporadí, protože s jógou nemám vůbec žádné zkušenosti. Strašně mě totiž nebaví :D Určitě ale nějaké účinky mít bude, hlavně co se posílení různých hlubokých svalů týče :) Na Youtube můžeš kouknout třeba na tento kanál - často tam je cvičení jógy:

      http://www.youtube.com/user/genghisgirl?feature=g-u-u

      Anebo teď i na bodyrocku jedna holčina předcvičuje nějaké protahovací cviky z jógy. Mě to teda nijak nezaujalo, ale třeba se ti to bude hodit :)

      http://www.youtube.com/user/charliejames1975/videos

      Vymazat
    2. Aha, moc děkuji za odkazy :) a oni to tam cvičí hodinu 3x týdně.
      myslíš, že bude stačit když si každý den dám tak 20 minut?

      Vymazat
    3. Tak moc děkuji :)

      Vymazat
  15. Dnes jsem cvičila druhý den a asi umřu! :D Paráda, paráda, paráda. Takový dril miluju! :) Patří Ti velký dík za další bezvadný tip. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač. Já taky miluju přesně takovouhle makačku :D

      Vymazat
  16. Je to super! Hned to vyzkouším!:)
    Mohla by jsi mi prosím napsat na můj blog, kde mohu stáhnout ty workouty?:)
    Určitě se na tvůj blog vrátím, ale přeci jenom.. :D :)

    Sleduji tvůkj blog snad už denně a jsem nadmíru spokojená, hltám vše:D

    OdpovědětVymazat
  17. Odkazy na stažení jsou v předchozím článku o Insanity ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Asi je tam dost skákání, co? Bydlím totiž v paneláku, tak nevím, jestli to mám vůbec stahovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam hodně skání. Ale já taky bydlím v paneláku a ve cvičení mi to nebrání ;)

      Vymazat
    2. Tak to máte pod sebou asi fajn sousedy. Já když skákala u Jillian, tak na mě zespodu tloukli.

      Vymazat
  19. ahoj
    máš moc pekný blog, nechcela by si urobiť článok o zdravých a nezdravých müsli tyčinkách? Alebo celkovo müsli? Začínam s diétou a neviem sa rozhodnúť aké müsli jesť aby som ešte viac nepribrala. ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji :)

      No já už musli ani tyčinky z obchodu nekupuji, vše dělám doma. Recepty na nějaké domácí musli mám i receptech :) Možná ale nějaký článek na toto téma vymyslím :)

      Vymazat
  20. Insanity je super, zrovna dnes jsem začala Fit Testem a už teď jsem nadšená a těším se na zítřek :) Obdivuji tě za Power Jumps, tolik bych opravdu nedala. Ale něco takového bývalo i ve videích Zuzky, je to tak? Jsi na to nejspíš trénovanější.
    Držím pěsti, ať se s Insanity daří :)
    Máš super blog, tvé výsledky i recepty jsou velmi inspirativní.

    OdpovědětVymazat
  21. ahoj holky, koukám na to video, cvičení mě zaujalo, ale výsledek mi přijde trochu příliš. Vypadat takhle, tak mě přítel pustí k vodě, protože se mu nebudu líbit. :D
    Jsem štíhla, chci být ještě zpevněnější, ale pořád chci mít zadeček a prsa. :)
    Můj milý by takovehle moje já vážně nevydýchal...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No každému se líbí něco jiného. I kluci mají různé názory :)

      Vymazat
  22. Ahoj. Moc děkuji za články o Insanity. Kdysi jsem jej zkoušela, ale je na mě ještě dost náročný. I přesto, Tvé články mě povzbudily znova to zkusit a sem tam to zařadit mezi mé cvičení. A tleskám k úžasným výsledkům fit testu! Jsi ve skvělé formě! :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahojky,
    cvičenie Insanity sa mi hrozne zapáčilo,mám len jeden malý problem,na ktorý by som sa chcela opýtať..Myslíš si, že je to schopný odcvičiť aj človek, ktorý nemá odcvičenou Jilian alebo Bodyrock?? Jediné cvičenie, ktoré ma bavilo cvičiť doma bolo LesMill', samozrejme sa snažím hýbať, skáčem doma na trampoline a každý druhý deň chodím tak na hoďku behat do lesa so psíkom, tak myslím, že nejakú kondičku by som mať mohla..Tak čo myslíš,nepreceňujem svoje sily ked to chcem začať bez skúseností s inými cvičeniami?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší bude to zkusit a uvidíš :) Vím z internetu, že to začalo cvičit i mnoho lidí s úplně žádnou kondičkou. Tím větší jsou pak výsledky, když se člověk překoná. A o to jde, překonat se, i kdybys to vůbec nezvládala :) Není to nic lehkého, ani pro trénovaného člověka. Takže to zkus. Pokud to nebudeš zvládat vůbec a nebude se ti to líbit, není třeba se do toho nutit, to je jasné. Ale za zkoušku nic nedáš. Podle mě to může cvičit každý :)

      Vymazat
  24. Ahoj, už jsem se na Insanity vrhla. Moc děkuji za články o něm. A obecně děkuji za tvůj blog. Myslím, že děláš moc užitečnou věc. Pravděpodobně jsem slepá, ale nemůžu na uložto najít všechna cvičení. Všimla jsem si, žes odstranila odkazy, což chápu, ale chtěla jsem tě moc poprosit, jestli bys mi s hledáním mohla nějak poradit. Předem moc děkuji.:-) A co se tvého blogu týče - jen tak dál. Jsi mou každodenní motivací.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokd stahuješ z uložto, musíš vždy napsat přesné názvy těch jednotlivých videí. Ty názvy jsou třeba tady http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/insanity.do Tak držím palce, ať se ti daří ;)

      Vymazat
  25. Ahojky, jmenuji se Andrea a uz naky ten tyden koukam na tve stranky... tohle cvico me opravdu zaujalo a tak jsem na youtube koukala na ruzna videa... a mam par dotazu :) Insanity se cvici kazdy den kolem te pul hodky nebo jak to je? Trosku jsem se v tom ztratila, tak bych byla rada za objasneni, jak se to tedy ma spravne cvicit:) prijde mi to dobre, ale aby to delal clovek spravne:) koukala jsem ze je to tam rozdelene na dny, tak jestli se to ma cvicit podle toho? Mas krasne stranky, prisla jsem na ne nahodou a kazdy den koukam, co noveho se ti tu objevi:) doufam ze ti to vydrzi, snazim se o to same co ty asi tak 3. mesic a zatim je to OK:) dekuju jestli si udelas cas na odpoved:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, vždy cvičíš přesně podle videa, zároveň snimi. Ten první měsíc to jevětšinou 40 minut. Asi 10 minut zahřátí (taky celkem náročné), pak cca 7 minut protažení a pak ta pořádná makačka, takových 15-20 minut a na závěr zase protažení :) Další měsíc už jsou ty videa asi o něco delší. A občas je ke cvičení zařazeno ještě video na posilování břicha. V rozpisu je přesně stanovené, co kdy cvičit :)

      Jinak děkuji a držím palce, ať se ti daří :)

      Vymazat
  26. PS. z kterych videi konkretne cerpas?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stažené všechny videa a cvičím podle rozpisu :)

      Vymazat
    2. me jde totiz o to, ze jsem nasla pouze kratka par minutova domaci videa a to asi neni to pravy :( tak jestli mi poradis nejakou internetovou stranku kde je stahnout nebo nejaky nazev jak to spravne najit... jinak ti moc dekuji :)

      Vymazat
    3. Stáhnout si to můžeš třeba na ulozto.cz. Do vyhledávání ale musíš zadat přesně názvy těch videí. Ty názvy najdeš třeba tady http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/insanity.do Nebo pokud umíš stahovat přes torrenty, tak můžeš odsud: http://kat.ph/usearch/insanity%20workout/ Tak snad se ti to podaří stáhnout ;)

      Vymazat
    4. tak uz podle toho cvicim 2. den a je to mazec... se to nezda, oni to maji namakane tak jim to jde ale je to opravdu makacka :D tak jsem teda zvedava za tech 60 dni, hlavne jestli mi to vydrzim :D budu nadale sledovat tvoje stranky na co noveho zase prijdes;) hodne jsi me inspirovala :)

      Vymazat
  27. Ahoj, jsem takovej anti talent co se píše počítačů tak bych se chtěla zeptat jestli by jsi jsem nemohla ještě jednou dát ty odkazy kde se to stahuje jak byly u 1.článku.( popřípadě kdyby to šlo tak mi ty videa nějak poslat třeba na mail nebo tak) A ještě bych se chtěla zeptat jesli je to 60 videí nebo je jich mín a opakují se?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečti si komentáře co jsou výše, tam jsem odpovídala, kde a jak to stáhnout ;) Jinak je to asi videí, které se opakují.

      Vymazat
  28. Ahoj Moni, chtěla jsem se zeptat, jak pokračuješ s insanity, jestli už vidíš změny a jestli tě to stále tak baví?.-) Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, no musím přiznat, že jsem ho s koncem minulého týdne tak trochu vypustila. Nasbíralo se mi najednou spousta práce, brigáda, méně času. Zařadila jsem teď tedy spíše kratší workouty od Zuzky a Insanity si budu dávat asi pouze ve dnech, kdy mám úplně volno, protože je to náročnější časově i fyzicky. Ještě uvidím no, asi už nepojedu přesně podle rozpisu spíš podle nálady. Nevyzkoušela jsem ještě ty Max Workouty a jsem na ně zvědavá :)

      Vymazat
  29. Ahoj :), díky tvému příspěvku na ronnie jsem si dodala novou motivaci abych vylešila svoje výsledky... od února do června jsem chodila pravidelně 3 krát týdně do posilovny... jo shodila jsem nějaké ty kila a trošičku zpevnila ale po velké dřině kdy jsem dělala pokaždé 200 sedů lehů pneumatika kolem stále zůstává :/ ... dnešním dnem jsem začala po 3 týdnech zase cvičit a začala jsem právě s insanity... je to šílené, ale zároveň se těším na další den kdy zase pojedu :) :D ... jinak držím palce s rýsováním a zpevňováním těla :) ;)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, super článek! :) Můžu se zeptat, nevíš kde bych sehnala ty jídelníčky k Insanity? Děkuju moc předem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ulozto.cz - do vyhledávání zadej Insanity Nutrition Guide ;)

      Vymazat
    2. Mockrát děkuju :)

      Vymazat
  31. Ahoj Insanity môžem len odporučiť. Cvičim druhy týžden a každým dnom je to lepsie. Vobec nejde o to Ci mas kondiciu alebo nie. Podstata programu je mat tepovu frekvenciu na maximum a přinutit překonat Sam Seba. Ne je dobře Insanity program prerusovat pretoze sa vytrati efekt. Mam nějaké skusenosti s kruhovymi treningami, prinasaju výsledky, ale třeba cvičit aj ked sa člověku nechce. Nezabudnite na přísun živín. Držím nám vsetkym palce, ktori smě si dali za ciel odcvicit 60 dni...

    Viktor

    OdpovědětVymazat
  32. Insanity je velmi dobré:) sice druhý den třeba nemůžete chodit,ale máte pocit,že jste pro sebe něco udělali a jestli se určitě cvičí pravidelně výsledky musí býtznát:) škoda jen že nejde stáhnout vše ale doporučuji:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)